اختلافات کاغذی در کارگزاران
اختلافات کاغذی در کارگزاران

اختلافات کاغذی در کارگزاران

صبح نو/متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن در کم خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست

روند اختلافات در حزب کارگزاران سازندگی، حالا به ایستگاه روزنامه «سازندگی» رسیده است. پس از رفتن کرباسچی و آمدن مرعشی، این جریده به عرصه‌ای برای منازعه و قدرت‌نمایی سران این حزب تبدیل شد؛ منازعه‌ای که موجب شد تا «سازندگی» دوماه از انتشار دور بماند و حالا بنابر اخبار، قرار است روند انتشار را مجددا از سر بگیرد. بااین‌حال، کرباسچی راه خود را از حزب «مریدان هاشمی» جدا کرده و قصد کرده تا به‌طور مستقل، روزنامه هم‌میهن را احیا کند. این گزارش را بخوانید.سفر ابدی آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی به‌عنوان «پدر معنوی طیف میانه سیاست ایران»، آثار و تبعاتی را بر نحوه سیاست‌ورزی پیروان به جا نهاد که لجام‌گسیختگی نیروهای بدنه و حتی رأس، یکی از نشانه‌های واضح کنشگری ایشان پس از دی‌ماه سال1395 بود. در پنج‌سالگی نبود مراد، نسبت مریدانش در حزب کارگزاران سازندگی با یکدیگر نیز دچار ضعف و سستی شده به‌نحوی‌که پس از رفتن غلامحسین کرباسچی و آمدن حسین مرعشی به‌جای او، روند اختلافات نه‌تنها کاهشی نبوده بلکه سیر فزونی داشته است. یکی از حوزه‌هایی که پاسوز اختلاف ژنرال‌های کارگزاران شد، ارگان مطبوعاتی حزب یعنی روزنامه «سازندگی» بود که پس از بیرون کشیده شدن سرمایه‌ سرمایه‌گذار اصلی آن یعنی کرباسچی، انتشارش متوقف و باعث شد که دبیرکل پیشین کارگزاران مطبوعه دیگری را برای گذران حیات رسانه‌ای خود، انتخاب کند؛ «هم‌میهن». اما اوضاع از چه قرار است: انتشار مجدد «سازندگی» زیر سایه اختلاف سران حزب کارگزاران  امیر اقتناعی، معاون اجرایی و هماهنگی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران و مدیر گروه رسانه‌ای سازندگی، چندی پیش در گفت‌وگویی با ایسنا، با اعلام خبر انتشار مجدد روزنامه سازندگی تصریح کرد: «بعد از وقفه‌ای ناخواسته که در انتشار ارگان مطبوعاتی حزب پدید آمد، با تدابیر صورت‌گرفته در شورای مرکزی حزب، با همراهی روزنامه‌نگاران صبور تحریریه سازندگی، مدیرمسوولی آقای سیدافضل موسوی و سردبیری آقای اکبر منتجبی، از روز شنبه شاهد حضور مجدد ارگان مطبوعاتی حزب در کیوسک‌های نشریاتی سراسر کشور خواهیم بود. شورای سیاستگذاری روزنامه نیز شامل سیدحسین مرعشی، محمد عطریانفر، سیدعلیرضا سیاسی‌راد، محمد قوچانی و من (امیر اقتناعی) خواهد بود». اقتناعی درعین‌حال تاکید کرد که «در دوره جدید فعالیت گروه رسانه‌ای سازندگی و پس از انتشار روزنامه، راه‌اندازی سایر رسانه‌های ارگان حزب را در دستورکار خواهیم داشت.»

 اقتناعی در شرایطی از انتشار مجدد روزنامه سازندگی خبر داده که تغییر و تحولات در رأس این حزب (مشخصا دبیرکلی)، طی هفته‌های اخیر باعث بروز برخی انشقاق‌‌ها در میان سران کارگزاران شده است. این اختلافات پس از آن تشدید شد که برخی اعضای شاخص حزب مثل فرزانه ترکان و یدالله طاهرنژاد در اعتراض به سیاست‌های جاری در این تشکل که آن‌ها را برآمده از رویکردهای کرباسچی می‌دانستند، استعفا دادند و پس از آن، اعضای باقی‌مانده نیز در جلسه‌ای که شخص کرباسچی در آن حضور نداشت، حسین مرعشی را به‌عنوان دبیرکل جدید برگزیدند.آنطور که به نظر می‌رسد نحوه کنار نهادن کرباسچی، گلایه‌هایی را ازسوی او و نیروهای نزدیک به او به وجود آورد. این گلایه‌ها مشخصا خود را در استعفای محمد قوچانی از سردبیری روزنامه سازندگی در روز 18آبان امسال (همزمان با کنار نهادن کرباسچی از دبیرکلی) نشان داد که در کنار عوامل دسته چندمی نظیر قیمت بالای کاغذ، باعث توقف انتشار سازندگی از آن تاریخ تا امروز شده است.

دلخوری کرباسچی از شیوه کنارنهادنش از دبیرکلی حزب کارگزاران سازندگی، در گفت‌وگوی او با روزنامه اعتماد به تاریخ 4دی‌ماه، مشهود بود. کرباسچی در این گفت‌وگو با اشاره به وجود اختلاف‌نظر میان او با سایر اعضای حزب، نحوه انتخاب مرعشی به دبیرکلی را آمیخته با «عجله» دانست و تصریح کرد: «بالاخره همه مشکلاتی در احزاب وجود دارد و ما هم با بعضی اعضای حزب اختلاف‌نظرهایی داشتیم. درواقع شخصا به بعضی تصمیمات و کارهایی که باعجله در حزب صورت گرفت، انتقاد داشتم. ازجمله در همین بحث کنگره، من معتقد بودم که نباید پیش از آنکه وزارت کشور لیست اعضای کنگره را تایید کنند، ضرورتی نداشت که برای انجام تغییر و تحول در ارکان حزب عجله کنیم.»با اینکه کرباسچی پس از تغییر و تحولات اخیر در حزب کارگزاران، به ریاست کمیته سیاسی این حزب منصوب شد اما دلخوری او به‌حدی بوده که جلوی حضورش در جلسات شورای مرکزی کارگزاران را گرفته است. درهمین‌باره سیدافضل موسوی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در گفت‌وگو با سایت «منیبان» با اشاره به وجود برخی اختلاف‌ها بر سر نحوه تعیین جانشین برای غلامحسین کرباسچی، دبیرکل پیشین این حزب، تصریح کرد: «ممکن است کسی بگوید که باید اعضا ی حزب رعایت پیشکسوتی می‌کردند و صبر می‌کردند تا جلسه بعدی که آقای کرباسچی حضور دارند و بعد دبیرکل جدید را انتخاب می‌کردند. من موافق این نظریه بودم که در آن جلسه رأی‌گیری نشود و برای جلسه بعد بماند اما اکثریت نپذیرفتند و رأی‌گیری کردند و آقای مرعشی انتخاب شد.» کرباسچی جدا، کارگزاران جدا  با توجه به آنچه ذکر شد، آنچه واضح و مبرهن می‌نماید شقاق و فراقی است که اعضای کارگزاران به آن مبتلا شده‌اند. با وجود اعلام خبر انتشار مجدد روزنامه سازندگی، اخبار حکایت از آن دارند که اختلاف‌نظر کارگزارانی‌ها درباره اداره و مدیریت این جریده، ازسوی غلامحسین کرباسچی گسترش یافته است. کارگزارانی‌ها معتقدند که کرباسچی روزنامه سازندگی را به نوعی گروگان گرفته و حاضر به واگذاری آن به حزب نیست. پیشتر و همزمان با آغاز دور جدید فعالیت شورای مرکزی حزب کارگزاران که به کناررفتن کرباسچی از دبیرکلی انجامید، کرباسچی در نامه‌ای به شورای مرکزی حزب تصریح کرده بود که میلیاردها تومان برای این روزنامه هزینه کرده و باید پول او بازپس داده شود.شنیده‌های خبرنگار «صبح‌نو» از برخی اعضای کارگزاران حکایت از آن دارد که کرباسچی (پس از نامه‌اش به اعضای کارگزاران)، تمام سرمایه خود را از روزنامه بیرون کشیده و در دور جدید فعالیت روزنامه، قرار است حسین مرعشی و امیر اقتناعی وظیفه تامین مالی «سازندگی» را به عهده بگیرند. این اخبار در شرایطی است که کرباسچی این روزها مشغول احیای روزنامه «هم‌میهن» است که در تیرماه سال1386 پس از انتشار 42شماره، توقیف شده بود. «هم‌میهن» البته هفت‌سال پیش از تاریخ مذکور نیز با حکم دادگاه وقت مطبوعات، یک‌بار دیگر توقیف را تجربه کرده بود.در پنج سالگی نبود هاشمی رفسنجانی، نسبت مریدانش در حزب کارگزاران سازندگی با یکدیگر نیز دچار ضعف و سستی شده به نحوی که پس از رفتن غلامحسین کرباسچی و آمدن حسین مرعشی به جای او، روند اختلافات نه تنها کاهشی نبوده بلکه سیر فزونی، داشته است

همچنین ببینید

هاشمیان زودتر از پرسپولیس در ترکیه!

هاشمیان زودتر از پرسپولیس در ترکیه!

وحید هاشمیان زودتر از شاگردانش به ترکیه می‌رود.