سفر پاپ به قزاقستان
سفر پاپ به قزاقستان

سفر پاپ به قزاقستان

واتیکان تایید کرد که پاپ قرار است در ماه آتی میلادی به قزاقستان سفر کند و احتمالا با رهبر کلیسای ارتدوکس روسیه نیز که حامی جنگ در اوکراین است، دیدار می‌کند.

پاپ فرانسیس دیدار برنامه‌ریزی شده با اسقف کریل را در ژوئن ۲۰۲۲ در قدس به دلیل پیامدهای دیپلماتیکی که ممکن بود ایجاد کند، لغو کرد. کریل حمله روسیه به اوکراین را به دلایل معنوی و ایدئولوژیک تایید کرده و آن را نبردی "متافیزیکی" با غرب خوانده است.

او همچنین سربازانی که به جنگ می‌روند را تبرک و این ایده را مطرح کرد که روس‌ها و اوکراینی‌ها یک ملت هستند.

پاپ فرانسیس و اسقف کریل که نخستین دیدارشان در ۲۰۱۶ و در هاوانا، کوبا بود از آغاز جنگ اوکراین دست‌کم یک بار تماس تصویری داشتند.

دولت قزاقستان همچنین میزبان "کنگره رهبران جهان و مذاهب سنتی" در ۱۴ و ۱۵ سپتامبر است. اسقف کریل دعوت شده و گفته که در آن شرکت می‌کند.

فرانسیس که تازه از سفر به کانادا برگشته، به خبرنگاران در روز شنبه گفت که علاوه بر قزاقستان امیدوار است به اوکراین هم برود اما هنوز آن را تایید نکرده است. مقام‌های واتیکان همچنین گفته‌اند که امیدوارند بتوانند در هفته‌های آتی چنین سفری به اوکراین را برای پاپ فرانسیس برنامه‌ریزی کنند.

روز یکشنبه نیز فرانسیس بار دیگر برای اوکراین دعا کرد و گفت که دست از دعا برای مردم اوکراین برنمی‌دارد.

رهبر کاتولیک‌های جهان حمله روسیه به اوکراین و حمایت اسقف کریل از این حمله را مورد انتقاد قرار داده و ماه مه سال جاری میلادی به یک روزنامه ایتالیایی گفته بود که رهبر کلیسای ارتدوکس روسیه نباید به "خادم پوتین" تبدیل شود.

همچنین ببینید

ببینید | سعید شریعتی: توازن در این روایت‌ها باید نهایتاً به تقویت عقبه دیپلماسی کشور منجر شود

ببینید | سعید شریعتی: توازن در این روایت‌ها باید نهایتاً به تقویت عقبه دیپلماسی کشور منجر شود

فعال اصلاح‌طلب و رئیس کمیته امور شعب حزب اتحاد ملت ایران اسلامی گفت: ما باید همه تجربه‌ها و درس‌هایی را که در این ۱۲ روز و به‌ویژه از ۷ اکتبر تا ۲۴ ژوئن آموخته‌ایم، به‌ویژه آنچه روی زمین دیده‌ایم، را به یک بسته واحد تبدیل کنیم. این بسته باید شامل روایت مقاومت، روایت نظامی، هم‌ترازی قدرت و هر روایت دیگری باشد که داریم. همه این‌ها باید پشتوانه‌ای قوی برای دیپلمات‌های کشورمان شود تا بتوانند در مذاکرات، امتیازات بیشتری کسب کنند و در نهایت به نقطه‌ای با ثبات برسند. روایت ما نباید آن‌قدر دشمن را کوچک نشان دهد که طرف مقابل بگوید این‌ها جنگ را جدی نگرفتند و من سر میز مذاکره به آن‌ها امتیاز نمی‌دهم و در نوبت بعد با توان بیشتری به میدان بازمی‌گردم و نه آن‌قدر خودمان را کوچک بگیریم که وقتی پای میز مذاکره حاضر می‌شویم طرف مقابل بگوید شما آنجا را باختید پس باید همه امتیازات را بدهید./ایرنا