اور/ وعدهی صبحانه اهمیت زیادی در سلامت انسان دارد و یکی از وعدههای پرطرفدار و لذیذ محسوب میشود. صبحانه های معروف دنیا، متفاوت است و مردم از خوراکیهای متفاوتی استفاده میکنند که هر کدام ریشه در فرهنگ غذاییِ آن کشور دارد.ارزش وعدهی صبحانه بر هیچکس پوشیده نیست و تمامی پزشکانِ تغذیه بر این امر اصرار دارند که صبحانه نباید از زنجیرهی وعدههای غذایی حذف شود. از مهمترین دلایلی که متخصصان تغذیه برای خوردن صبحانه بر میشمارند، مطالعاتی است که نشان میدهد صبحانه موجب افزایش توانایی حل مسئله، تمرکز بیشتر و داشتن تفکری خلاق در فرد میشود.صبحانه در کشورهای مختلف دنیا ظاهر و طعمی متفاوت دارد؛ برای مثال مردم آمریکا برای صبحانه معمولا پنکیک و بیکن میخورند درحالیکه مردم تایلند ماهی، گوشت و برنج را در وعدهی صبحانه مصرف میکنند. ذائقهها و فرهنگ متفاوت مردم جهان تاثیر فراوانی بر روی فرهنگ غذایی کشورهای مختلف گذاشته است. در اینجا با بهترین صبحانههای دنیا در کشورهای مختلف آشنا خواهید شد. صبحانه ایرانینان، کره و مربا.اگر یک صبحانهی سبک جوابگوی اشتهای ایرانیان نباشد، حلیم گزینهی مناسبی برای یک صبحانهی مفصل است. حلیم ترکیبی از گندم، دارچین، کره و شکر است که در یک ظرف بزرگ به همراه گوشت پخته میشوند. حلیم را میتوانید بهصورت گرم یا سرد میل کنید. املت هم یکی دیگر از غذاهای محبوب در صبحانهی ایرانی است.
صبحانه انگلیسیلوبیا، سوسیس، بیکن، تخممرغ، قارچ، نان تست و یک فنجان چای صبحانهی رایج درانگلستان است.انگلیسیها بین ساعت ۷ الی ۹ صبح صبحانهشان را صرف میکنند. یک صبحانه معمولی انگلیسی از یک کاسه غلات و حبوبات، یک تکه نان تست، آبپرتقال و یک فنجان قهوه تشکیل شده است؛ همچنین اکثر انگلیسیها در روزهای معمول علاقه به خوردن تست به همراه مارمالاد و عسل دارند.آخر هفتهها این سفره بهمراتب بزرگتر میشود و تخممرغ، قارچ، لوبیای پخته، نان سرخشده، سوسیس، بیکن و پودینگ در سینی صبحانه آنها جای میگیرند و در زمستان، فرنی هم به این سفرهی کامل اضافه میشود.این صبحانه بهعنوان «صبحانه انگلیسی» شناخته میشود؛ اگرچه اکثریت مردم در روزهای عادی به این گستردگی آن را درست نکنند اما حتماً برای میهمانیها و هتلها در سراسر بریتانیا به همین شکل خواهد بود.
صبحانه فرانسویدر فرانسه نان کروسانِ ساده یا همراه با بادام خرد شده، کره، عسل، شکلات یا خامه در وعدهی صبحانه استفاده میشود.به طور کلی فرانسویها صبحانهی مفصلی ندارند و این یک دلیل فرهنگی ساده دارد و آن این است که فرانسویها غذاهای غنی و سنگینی در دو وعده ناهار و شام دارند (به همراه سس خامه، گوشت و ...)؛ یک شام گرم در فرانسه بین ساعتهای ۱۹:۴۵ الی ۲۰:۴۵ سرو میشود، پس هنگامی که در صبح زود بیدار میشوند معده آنها هنوز در حال هضم غذای دیروز است.معمولاً شکلات داغ، قهوه و یا چای به همراه نان کروسانت (croissant) که روی آن عسل یا شکلات مالیده شده باشد، صبحانهی فرانسوی را تشکیل میدهند. کودکان نیز اغلب حبوبات و غلات را به همراه کمی شیر صرف میکنند.
صبحانه آلمانیصبحانهی کشور آلمان را میتوان در سوسیسهای آلمانی یا وورست (Wurst)، پنیر محلی، نان تازه و یک قهوهی قوی و خوشمزه خلاصه کرد. در سرزمین وورست، تعجبی ندارد که انواع سوسیس و گوشت را بهعنوان غذای اصلیِ وعدهی صبحانه ببینید. سوسیس، گوشت و کالباس سرد، پنیر و انواع مختلف نان ازجمله پرِتزِل (Pretzel) به همراه میوههای تازه، تخممرغ آبپز و انواع چاشنیها مانند مرباهای خانگی در صبحانهی آلمانی سرو میشوند. این غذاهای متنوع و خوشمزه به شما این امکان را میدهند با هر غذایی که دوست دارید از خودتان پذیرایی کنید.
صبحانه آمریکاییزمانیکه صحبت از یک برانچ کلاسیک آمریکایی به میان میآید، حتما به یاد پنکیکهای پفکی به همراه بیکنهای ترد میافتید.بافت یکسان و طعم شور و شیرینِ این ترکیب، آن را به غذای مورد علاقهی کودکان و بزرگسالان تبدیل کرده است. پنکیکها را میتوان با هر نوع خوراکی، از بلوبریهای تازه گرفته تا شکلات چیپسی و گردو سرو کرد. تاپینگهای کلاسیک این پنکیک از کره و شربت افرا تهیه میشوند. این تاپینگها از تاپینگهای استاندارد و محبوب محسوب میشوند.آمریکاییها همچنین عاشق تخممرغ هستند و نیمرو شایعترین نوع طبخ آن برای صبحانهی آمریکایی است (که گاهی اوقات با پنیر میکس میشود). اما در نهایت دو نوع املت فریتاتا (Fritata) و بوریتو (burrito) بهترین نوع صبحانه در آمریکا به حساب میآیند. این املتها به همراه انواع سبزیجات، سیبزمینی و پنیر مخلوط شده و سپس میل میشوند.
صبحانه اسپانیاییدر اسپانیا صبحانه، کوچکترین وعدهی غذایی محسوب میشود و در یک روز عادی شامل یک فنجان قهوه به همراه کروسانت یا شیرینی است. نان تست با کمی پنیر و مربا به همراه قهوه از دیگر صبحانههای رایج اسپانیاییها است. این صبحانهی ساده در تعطیلات و مراسم رسمی پر ملاتتر میشود و پنیر، ژامبون یا سوسیس هم به آن اضافه میشود اما به طور معمول به این گستردگی نیست.غالباً اسپانیاییها صبحانه را در خانه و قبل از حرکت به سوی مدرسه و یا محل کار صرف میکنند، اگرچه شما ممکن است کارگرانی را در حدود ۱۰ صبح در کافهتریا ببینید که در حال لذت بردن از قهوهی خود هستند. سوالی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که آنها با این صبحانهی کم چگونه تا ساعت ۲ بعد از ظهر (که زمان صرف ناهار است) دوام میآورند؟جواب این است: تاپاس (Tapas)! تاپاس در اصل یک نوع پیشغذاست که مابین صبحانه و ناهار در این کشور صرف میشود و جور کم بودن صبحانه را به دوش میکشد.
صبحانه ایتالیاییدر کشور ایتالیا چه در بار و چه پشت میز کافیشاپ، همیشه زمان کافی برای خوردن قهوه و شیرینیهای ایتالیایی وجود دارد.ایتالیاییها معمولاً بین ساعت ۷ الی ۱۱ صبحانهی خود را میل میکنند و مانند فرانسویها علاقهای به صبحانهی سنگین ندارند. برای وعدهی صبحانه اسپرسو و کاپوچینو همراه با شیرینیهایی مانند کورنِتو (Cornetto) یا کروسان سرو میشود که با نوتلا یا کاستارد پر شدهاند. اِسفوگلیاتِله (Sfogliatelle) نوعی شیرینی ترد و چندلایه است. این شیرینی با پنیر ریکوتای شیرین پر شده است و به عنوان بخشی از صبحانهی ایتالیایی سرو میشود.
صبحانه سوئیسیدر روزهای کاری مردم سوئیس اغلب صبحانههای سریع اما کامل میخورند. بریکِر موئسلی (birchermüesli) ترکیبی مانند گرانولا است که از جو، میوهها و مغزها بههمراه ماست غلیظ تهیه میشود. آخر هفتهها زمان مناسبی برای برانچهای سوئیسی است. علاوهبر روئستی (Roesti) یا پنکیک سیبزمینی، پنیر و مغزهای سرد، زاپف یکی دیگر از غذاهای اصلی صبحانهی سوئیسی بهشمار میرود. نان تخممرغی، نانی مشابه چالا (Challah) یا بریوش (Brioche) است که با عسل، کره و مربا سرو میشود.
صبحانه روسیممکن است زیادهروی بهنظر برسد اما خاویار یکی از غذاهای اصلی در صبحانهی روسی محسوب میشود.خاویار سرخ یا سیاه از تاپینگهای محبوب برای پنکیکهای بزرگ یا بلینی (Blini) و پنکیکهای کوچک و ضخیم یا اولادی (Oladyi) در برانچهای آخر هفته بهشمار میروند. در روزهای کاری صبحانهها سادهتر هستند. در حالت معمول، روسها صبحانهی خود را در ۷ و ۸ صبح درست میکنند تا قبل از خروج از خانه آن را میل کنند.کاشا (kasha) (نوعی فرینی تشکیل شده از دانههای مختلف) در بین خانوادههای روس بسیار محبوب است. باتربوروتس (butterbrots) (ساندویچی شامل یک تکه نان به همراه ژامبون)، تخممرغ آبپز یا سرخشده برای صبحانه در روسیه استفاده میشود. قهوه یا چای از نوشیدنیهای ضروری روسها محسوب میشود. بسیاری از آنها همچنین نان تست به همراه پنیر و آبمیوه را برای صبحانه انتخاب میکنند.