خراسان/ هرچند در هر شرایطی تشخیص و درمان بیماری بر اساس یک ویزیت دقیق برعهده پزشک است اما براساس برخی علایم میتوانیم متوجه کمبود برخی ویتامینها در بدن شویم و تأمینشان کنیم. ریزش مو :کمبود ویتامینهای B2 ،B5، بیوتین، روی و ویتامین D خشکی موها: کمبود A و E، امگا3، پروتئین، سلنیوم و بیوتین شوره زدن موها :کمبود سلنیوم، امگا3 و ویتامین A کاهش قدرت دید: کمبود ویتامین A قرمزی مداوم مویرگهای چشم: کمبود ویتامین C پوستهریزی در اطراف پلک: کمبود آهن افسردگی: کمبود ویتامینهای B1 ،B5 و بیوتین دمانس یا زوال عقل: کمبود B1 ،B3 ،B12، اسیدفولیک و امگا3 تحریکپذیری و زودرنجی: کمبود ویتامینهای B1 ،B5 و B6 بیخوابی: کمبود ویتامینهای B3 ،B5 ،B6 و D سرگیجه: کمبود ویتامینهای B2 و B6 خون ریزی لثه: کمبود ویتامین C و اسیدفولیک بههم چسبیدن دندانها: کمبود ویتامین D و ویتامین K گلودرد: کمبود ویتامینهای B3 ،B12، اسیدفولیک و کلسیمآفت دهانی: کمبود ویتامین B2 ضعیف شدن مینای دندان: کمبود ویتامینهای A ،K ،D و کلسیم التهاب زبان: کمبود ویتامینهای B2 ،B3 و اسیدفولیک جوشهای پشت بازو: کمبود ویتامین A پوستهریزی و خشکی پوست: کمبود ویتامینهای A و E خون ریزی بیعلت از بینی: کمبود ویتامین C کبودی مداوم پوست: کمبود ویتامین C جوش زدن در دوران عادت ماهانه: کمبود ویتامین B6 التهاب پوست: کمبود ویتامینهای B2 ،B3 و بیوتین قاشقی شدن ناخنها: کمبود ویتامین B12 و آهن ظهور خطوط سفید روی ناخن: کمبود کلسیم و روی پوستهریزی اطراف ناخن: کمبود آهن و بیوتین شکنندگی ناخنها: کمبود کلسیم و منیزیم چند شاخهشدن پوست اطراف ناخن: کمبود پروتئین گرفتگی عضلانی: کمبود منیزیم و ویتامینهای B1 ،B2 و B6 تورم مفاصل: کمبود ویتامینهای B1 ،B6 و پروتئین قفل شدن ناگهانی مفاصل: کمبود منگنز پوکی استخوان: کمبود کلسیم و ویتامین Dسیاهی و پفآلودگی زیر چشم: کمبود آب در بدن، تحمل نکردن برخی مواد غذایی مانند لاکتوز لبنیات و حساسیت
کدام ویتامینها را از کدام منابع غذایی دریافت کنیم؟ منابع ویتامینهای گروه B: سبزیجات برگ سبز تیره، غلات و حبوبات منابع ویتامین B12: گوشتها، لبنیات و تخممرغ منابع ویتامین C: پیاز، فلفل، مرکبات و گوجهفرنگی منابع ویتامین D: آفتاب، قارچ، تخممرغ، ماهیهای چرب و لبنیات منابع کلسیم و ویتامین K: انواع لبنیات، کلم بروکلی و اسفناج منابع روی: انواع گوشتها، حبوبات و غلات منابع منیزیم: مغزها و دانههای خام، ماهی، حبوبات، ماست، موز منابع منگنز: بادام، کدوتنبل، اسفناج، ماست، انجیر، موزمنابع پیشساز ویتامین A: کره، خوراکیهای نارنجی و زردرنگ مانند هویج و زردآلو منابع اسیدفولیک: سبزیهای برگ سبز تیره، مرکبات، غلات سبوسدار و حبوبات منابع بیوتین: تخممرغ، بادام، غلات سبوسدار، اسفناج، قارچ، شیر و گوشت فراموش نکنید تأمین ویتامین بدن به معنای پیشگیری است و در صورت بروز مشکلات جدی، راه درمان محسوب نمیشود.